Voronin și toată „armata” sa vor veni, luni, la ședința Parlamentului

vineri, 25 iunie 2010

Voronin și toată „armata” sa vor veni, luni, la ședința Parlamentului
Foto: topnews.in

Comuniștii au decis să participe la ședința plenară a Parlamentului, de luni, 28 iunie,  “exclusiv, pentru a apăra dreptul majorităţii societăţii moldoveneşti asupra istoriei, asupra memoriei, asupra demnităţii personale“. Declarația a fost făcută chiar de președintele PCRM, Vladimir Voronin, pentru agenția OMEGA.


“Atunci când forţele Alianţei, într-o formă laşă, pun toată vina pentru politica promovată doar pe umerii lui Ghimpu, în momentul în care şeful statului ales de ei unanim, nimiceşte valorile fundamentale ale ţării noastre, când printr-o semnătură se încearcă lichidarea celui mai mare partid din Moldova, noi – comuniştii suntem obligaţi să devenim garantul ireversibilităţii democraţiei moldoveneşti“, a accentuat preşedintele PCRM.

Potrivit sursei, liderul comunist a accentuat că intenţionează să vină luni în Parlament pentru a zădărnici proiectul le lege prin care „liderul Alianţei pentru Integrare Europeană intenţionează să se răfuiască cu Partidul Comuniştilor prin interzicerea simbolisticii acestuia”. “Îi este de ajuns acestui cvartet laş şi codaş politici, care conduc Moldova, să transpună vina unul pe altul. A venit timpul să ţină piept unui răspuns“, a concluzionat Vladimir Voronin.

Pentru data de 28 iunie este planificată o şedinţă specială a Parlamentului, unde partidele conduse de Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Serafim Urechean şi Vladimir Filat intenţionează să discute trei proiecte de lege. Deputaţii coaliţiei de guvernare vor examina, la iniţiativa lui Mihai Ghimpu, proiectul de lege despre aprecierea istorică şi politico-juridică a regimului totalitar comunist din Moldova, modificări la Legea cu privire la partidele politice, precum şi proiectul de Lege despre abrogarea Concepţiei Politicii Naţionale.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la OMEGA


0 Comments: