Patriarhia Moscovei infirmă spusele lui Ghimpu: Mitropolia Moldovei nu este filiala Bisericii Ortodoxe Ruse

miercuri, 23 iunie 2010

Patriarhia Moscovei infirmă spusele lui Ghimpu: Mitropolia Moldovei nu este filiala Bisericii Ortodoxe Ruse
Foto: frontpress.ro

"Patriarhia Moscovei consideră nefondate declaraţiile preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, prin care acesta a criticat Mitropolia Moldovei, afirmând că este dependentă de Mitropolia Rusiei, fiind doar o filială a ei", transmite Interfax.


"Ar fi straniu dacă într-o ţară ortodoxă, în care biserica este o parte organică a vieţii societăţii, ultima ar refuza să contribuie la soluţionarea problemei introducerii religiei în şcoli", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

El a precizat că "toate actele bisericeşti interzic bisericii susţinerea oricărui partid politic în ajunul proceselor preelectorale", menţionând, totodată, că "nu este interzisă colaborarea cu politicienii sau cu unele grupări politice, în scopuri utile pentru popor şi Biserică".

Aceeaşi sursă a precizat că "este evident faptul că Mitropolia Moldovei a luat toate deciziile referitor la predarea religiei în şcoli într-un mod absolut independent".

UNIMEDIA precizează că anterior Mitropolia Moldovei a declarat deschis că se implică în politică şi susţine crearea unui partid politic. Comentând declaraţia, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a supus criticii Mitropolia pentru că ea, potrivit lui, nu este independentă, ci o „filială a Bisericii Ortodoxe Ruse”.


sursa: Unimedia

0 Comments: