Banca Mondială susţine relansarea economică a Moldovei cu 25 milioane dolari SUA

vineri, 25 iunie 2010

Banca Mondială susţine relansarea economică a Moldovei cu 25 milioane dolari SUA
Foto: mondonews.ro

Consiliul de Directori al Băncii Mondiale a aprobat astăzi, 25 iunie 2010, un credit de finanţare pentru Republica Moldova în sumă de 25 milioane dolari SUA pentru o operațiune de politici de dezvoltare în scopul relansării economice. Principalul obiectiv al acestei operațiuni constă în asigurarea unei finanţări adecvate a cheltuielilor prioritare pentru relansarea economică şi protecţia socială a păturilor vulnerabile pe toată durata reformelor fiscale, precum şi crearea premiselor pentru o relansare durabilă în perioada ulterioară crizei graţie exporturilor şi investiţiilor private.


Operaţiunea de politici de dezvoltare se axează pe sprijinirea Programului de Stabilizare şi Relansare Economică al Guvernului Republicii Moldova prin stimularea relansării economice şi reducerea impactului exercitat de recesiunea severă indusă de criză asupra persoanelor pauperizate.

“Banca Mondială a intervenit rapid în acoperirea nevoilor financiare ale Republicii Moldova pe durata crizei economice actuale”, a constatat managerul de ţară al Băncii Mondiale în Republica Moldova Melanie Marlett. “Sperăm ca împrumutul în valoare de 25 milioane dolari SUA, aprobat astăzi, să accelereze relansarea economică a Moldovei şi să susțină o creştere economică pe termen scurt şi mediu”, a mai adăugat Marlett.

Suma de 25 milioane dolari SUA va completa programul sprijinit de Fondul Monetar Internațional ce vizează ajustarea fiscală cu măsuri de ameliorare a structurii bugetului şi stimularea creșterii economice. Principalele obiective ale Operaţiunii de politici de dezvoltare sunt sporirea finanţării destinate întreţinerii drumurilor, susţinerea producătorilor agricoli individuali şi a producătorilor vinicoli, crearea unui sector energetic mai viabil comercial, creşterea calităţii serviciilor de Internet accesibile publicului, ameliorarea mediului de afaceri prin reducerea volumului de timp necesar pentru înregistrarea unei afaceri.

sursa: Unimedia

0 Comments: